Jeg lar meg fascinere (men aller mest irritere), over Adresseavisen som stadig vekk kommer med negative artikler om sommerværet i Trondheim.

Senest i dagens papirutgave 12. juli, var det et oppslag om at nå var finværet over, og «trønderværet» gjør sitt inntog.

Sola skinner i dag også, som den har gjort stort sett siden begynnelsen av juni. Det virker som at begrepet «trøndervær» har blitt en merkevare, ensbetydende med dårlig vær – ofte med et bilde av et klissvått Trondheim sentrum. Her har Adresseavisen gjort en fabelaktivt innsats for å snakke ned byen, og skape et negativt «image».

Kysten av Trøndelag har mye mer nedbør enn Trondheim, så kanskje begrepet «trondheimsværet» skulle innføres, som et positivt begrep, tross alt bor 50 prosent av trønderne i Trondheim. Når et begrep gjentas ofte nok, blir det til slutt en virkelighetsoppfatning.

Dette kunne aldri skjedd i for eksempel Bergen. Bergensavisene (og bergenserne) bruker enhver anledning til å finne positive vinklinger, når det gjelder været. Uansett. Adresseavisen (og mange trøndere) gjør det stikk motsatte. Kan det ha noe med selvbilde til trønderne å gjøre? Trodde det (negativt) ble skrinlagt i 1997.

Jeg har selv bodd 25 år av mitt liv i Bærum, før jeg flyttet tilbake til Trøndelag for fire år siden. Jeg er, som nordmenn flest, veldig opptatt av vær.

Det er en myte at klimaet i Oslo er så mye bedre enn i Trondheim. Riktignok har Oslo flere soltimer enn Trondheim i løpet av året, men det hender faktisk at Oslo har mer nedbør enn i Trondheim (ikke Trøndelagskysten) i løpet av et år.

Hva mener du? Slik skriver du for Adresseavisen Midtnorsk debatt!

Politikerne har sine valgkampsaker – men hva er din? Send inn din tekst til debatt@adresseavisen.no.