Alle skjønner jo at gjerdet råtner av dette. Sprossene trenger luft under seg. Pent blir det heller ikke. Men kommunen vil ikke rydde opp. I stedet for å legge asfaltkanten så langt inntil gjerdet som mulig, har de lagt den nye asfaltkanten lenger ut enn den var før, og mellomrommet hvor de nå har sådd gress, varierer mellom 40 og 50 cm, skriver innsenderen.   Foto: Inger Marie Andersen

Jeg er frustrert. Jeg tenkte at det var en enkel sak å rydde opp i. Men nei da

Nå må vi klippe gresset på fortauet. I stedet for å legge asfaltkanten inntil gjerdet, har kommunen lagt den nye asfaltkanten lenger ut, og i mellomrommet er det sådd gress.

Kjære Trondheim Bydrift og andre som det måtte angå. Jeg har fått nye naboer, mange nye naboer. Jeg har hilst på noen av dem. De virker hyggelige. De har flyttet inn på den gamle Okkenhaug-tomta på Tyholt. Jeg bor rett opp i gata. Det var farfar som fikk satt opp huset vårt i 1949. Det er lenge siden nå.

Utenfor huset vårt har det i alle år stått et gjerde. Vi skiftet det ut for nesten 20 år siden. Da hadde det stått i over 50 år. Bra alder for et gjerde det. Jeg håper det nye gjerdet vårt står like lenge, eller gjerne enda lenger. Vi må passe på å vedlikeholde det. Men dette har nå begynt å bekymre meg noe voldsomt.

LES OGSÅ: Her er de verste feilparkeringene i TrondheimI forbindelse med bygging av leilighetskomplekset, ble det gjort gravearbeid i gata vår. De som utførte dette arbeidet, heter B.N. entreprenør. Etter at gravearbeidet var ferdig, ryddet de opp. De sier at de fulgte retningslinjene fra Trondheim kommune. Og det er her jeg lurer veldig.

Hvilke retningslinjer har kommunen? Hvordan vil kommunen at det skal se ut i gatene våre?Greia er at jeg en dag fikk øye på at det var jord på gjerdet. Jeg gikk ut og fikk til min store overraskelse se at det var lagt jord på gata rett utenfor gjerdet vårt. Jorda var mer eller mindre slengt på slik at det ble liggende oppover gjerdesprossene. Lenger bort i gata så jeg han som jobbet med å legge på jorda. Han sa at han bare utførte det arbeidet han var bedt om å gjøre, legge på jord og så gress. Jeg sa at dette måtte være en misforståelse og at jeg skulle ta en telefon til kommunen. Jeg tenkte at dette var en enkel sak å få ryddet opp i. Men nei da.

LES OGSÅ: På Lade stiger 8-10-etasjes bygg opp mot himmelen- under dekke av at det er en grønnbydelFørst traff jeg en fyr som skulle sjekke dette. Da jeg ikke hørte noe på en uke, ringte jeg igjen. Da traff jeg en ny person som videresendte meg til B.N. entreprenør. De sa at de ikke hadde noe ansvar i saken. De fulgte jo bare retningslinjene fra kommunen. Så gikk telefonene fram og tilbake en god stund, inntil kommunen ble mer tydelig og formidlet at dette kom de ikke til å gjøre noe med. De hadde googlet og funnet et bilde fra 2014 hvor de hadde sett noe grønt langs gjerdet. Det hadde de tolket som gress. Og jo da, det hender at ugresset vinner over oss iblant. Nå, med kommunens retningslinjer, må vi ikke bare luke ugress. Vi må klippe gress i tillegg. I stedet for å legge asfaltkanten så langt inntil gjerdet som mulig (slik jeg tenker hadde vært mest hensiktsmessig), har de lagt den nye asfaltkanten lenger ut enn den var før, og mellomrommet hvor de nå har sådd gress, varierer mellom 40 og 50 cm.

LES OGSÅ: Trå meg ikke for næreJeg er frustrert. Vi får lov til å endre på det, men da må vi gjøre det på egen regning.

Enhver skjønner jo at gjerdet råtner av dette. Sprossene trenger luft under seg. Men kommunen vil ikke rydde opp.

DIALOG, folkens. Det hadde gjort seg.

LES OGSÅ: Utbygger har fått lov til å omgå regelverket

Jeg ser gjerne at noen som har ansvar for slike ting i kommunen, svarer på dette. Bør dere ha andre rutiner enn å se på google-bilder?