Vi er to kompiser fra Byneset som er Miljøagenter. Vi er Miljøagenter fordi vi bryr oss om miljøet og fordi barnas stemme blir tatt på alvor. No håper vi at noen vil høre på hvordan det er å skulle være avhengig av buss på Byneset.

Det er svært få busser som går fra Rye til Spongdal og dette har store konsekvenser for barn og unge sine muligheter og hverdag. For eksempel går søsteren min på handball. Hun drar på trening rett etter skolen og ønsker å komme seg fort hjem – hun har ikke hatt pause hele dagen. Da må hun vente rundt en halvtime til bussen går, det bør være flere busser på Byneset! Mange barn og ungdommer kan heller ikke delta i aktiviteter fordi det ikke går buss til riktige tider. Dette skaper utenforskap da kun de som har foreldre som stiller opp kan delta.

Bussen bør også gå lenger, helt fra Rye til Leinstrand. Hvordan kan en leve miljøvennlig utenfor de store byene? Da må systemene rundt være på plass!

Snakk med ungdommene, de må være med å bestemme og de skal ikke være nødt til å være avhengige av foreldre som kjører! Det er også mye tryggere om en kan komme seg fort dit en skal og hjem igjen.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe