Den lange soga om Fengselstomta bak Studentersamfundet går inn i et nytt kapittel. Tomta skal overdras fra Studentersamfundet til NTNU mot at NTNU forplikter seg til å reise et bygg som studentene disponerer gratis i 99 år.

Planen er å reise et tre etasjer høyt bygg på 1400 kvadratmeter på den delen av tomta som ligger nærmest de eksisterende bygningene.

Nybygget er adskillig mindre ambisiøst enn planene som Studentsamskipnaden lenge jobbet med. Det viste seg at det ikke var økonomisk grunnlag for å bygge så stort, fordi det ikke var nok interesserte leietakere.

Funksjonene som skal flytte inn i det nye bygget, er Student-TV, Studentradioen og Under Dusken. Festivalene Uka og ISFIT får et felles areal, og fotogjengen og IT-komiteen får også lokaler i nybygget.

I tillegg blir det øvingsrom, møterom og kontorplasser for fast ansatte i Studentersamfundet.

Mens det er NTNU som skal stå for byggingen og det ytre vedlikeholdet, tar Studentersamfundet seg av hele driften.

Anbud i høst

Havåg sier at man ønsker å senke Kronprinsesse Märtas allé og at deler av gata legges under et lokk som skal binde sammen det gamle Studentersamfundet med nybygget.

NTNU finansierer bygget med penger fra salg av Studentbrygga i Kjøpmannsgata og deler av pengene fra salget av Idrettsbygget til Studentsamskipnaden. Hva NTNU vil bruke resten av arealet på Fengselstomta til, er foreløpig åpent. Området er regulert til utdannings- og forskningsaktiviteter og aktiviteter knyttet til Studentersamfundet.