For de nordlige delene av Trøndelag er det listet opp tiltak som koster 160 millioner, for de sørlige delene er det lista opp tiltak for 125 millioner. For Møre og Romsdal er summen 85 millioner.

Les også: Flomfaren nedgradert i deler av Glomma

- I årene framover kommer vi som følge av klimaendringene til å oppleve mer av de flommene som nå truer rundt om i landet. Derfor er det helt avgjørende at det kommer mer penger til flom- og skredforebyggende arbeid, skriver stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken, i en e-post til Adresseavisen. Han minner om at større satsing på flom- og skredforebygging er helt i tråd med hva SV har foreslått i statsbudsjettet de senere årene.

- Vi må følge opp

- Dette handler om å beskytte liv, helse og eiendom over hele Norge. Nå har Frp fått mulighet i praksis til å vise at de ikke lenger er et parti som fornekter klimaendringene som allerede er i gang. Frps olje- og energiminister må bla opp minst det Norges vassdrags- og energidirektorat krever i høstens statsbudsjett og forplikte seg til videre opptrapping, mener Haltbrekken.

Les også: Væromslag tok ned flommen i Midt-Norge

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen mener det et vanskelig å sikre vårt langstrakte land.

Les også: Søviknes erkjenner behov for bedre flomsikring

– Det er alltid bedre å sikre seg først enn å rydde opp i ettertid. Men det vil alltid være utfordrende å vite hvor den neste flommen kommer. Vi bor i et langstrakt land med røft vær langs kysten og inni landet, sier Solvik-Olsen til NRK.

200 mill. ekstra i året

Det brukes 350 millioner kroner på sikringstiltak mot flom og skred hvert år, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Det holder ikke NVE anbefaler økt satsing på flom- og skredforebygging på sitt budsjett på over 200 millioner kroner hvert år de kommende årene. Foran arbeidet med høstens statsbudsjett, altså budsjettet for 2019, har de utarbeidet en fylkes- og kommuneoversikt over alle sikringstiltak som trengs de kommende årene. Det dreier seg totalt om tiltak for 2,7 milliarder kroner.