Et overraskende klart flertall gikk for byantikvar - 32 sa ja, 3 stemte nei.

På forhånd har debatten gått veldig sterkt både blant folk og i lokalavisas debattspalter. Også blant kommunepolitikerne har det vært mye diskusjon hvorvidt Levanger skulle kaste seg på invitasjon fra Riksantikvaren og søke om 400.000 kroner i støtte i to år til en slik stilling.

Men i kommunestyret i går kveld ble det altså et overraskende stort flertall for å søke om tilskudd til en slik stilling.

Det var varaordfører Hans Heieraas (Sp) som på vegne av Sp, KrF og Ap fremmet forslaget som til slutt ble vedtatt, melder Levangeravisa.

Dekkes av private

Vedtaket går ut på at Levanger skal søke om penger. Får kommunen ja, skal stillingen opprettes og lyses ut. Den skal i hovedsak finansieres gjennom gebyrer betalt fra privatpersoner og selskaper som kjøper tjenester som dekkes av en byantikvar.

Høyre og Venstre var også for byantikvar, men de ønsket i utgangspunktet at stillingen skulle utlyses internt. De ville legge ned en annen kommunal stilling for å få rom for stillingen som byantikvar, skriver Levangeravisa.

– Det burde egentlig hett byutvikler heller enn byantikvar. Trehusbyen er Levangers sterkeste merkevare i dag, uttalte Andreas Jenssen Hjelmstad (H).