Jeg leser kommentaren til Jonas Skybakmoen 5. juni om debatten om kjønn, trans og pride og tenker: – Jo visst, det må være lov! Det er juni og for noen betyr det feiring av Pride, men hva står Pride og FRI for i dag? Kan det være grunn til å tenke seg om før flaggheising og deltakelse i årets parade?

I flere år har FRI, Skeiv Ungdom, og i uke 6, Sex og politikk, møtt åpne dører i grunnskolen med det jeg mener er radikal kjønnsideologi, alle med solide sugerør i statskassen.

Overfor sårbare barn som stoler på at det de hører i barnehage og skole må være sant, er påtrykket massivt. Slik står det i Solaris naturfag for 3.- 4. klasse: «Kjønnsidentiteten din er din egen tanke om hvem du er (…) Du kan tenke på deg som gutt eller jente eller ikke vite helt.» – Hva? Ikke vite? Troskyldig lytter de små i takt med tvil og forvirring. Ja, for hva skal åtteåringer tenke når de får høre dette ubegripelige fra en tillitsperson som en lærer er? Velge kjønn? Og hvorfor?

Kari-Margrete Rensel Løvgren Foto: Privat

At de få som har behov for å finne sin identitet skal hjelpes, er klart, men her i det hele, er det snakk om velfungerende elever som på alle trinn får gjentatt at du kan være hvilket kjønn du vil, og at det finnes mange alternativer. Etter mitt syn er dette grov overtramp mot barn som ut fra sine vilkår ikke makter å komme med motforestillinger.

Pride og FRI med flere arbeider i dag ikke «bare» for respekt for homofile, slik det startet. Noe det er lett å gi sin støtte til. Men utvidelse av ideologi og krav om synliggjøring på stadig nye arenaer har vært økende, ikke minst i skolen. Og så å si uten motstand har de under refrenget politisk korrekt fått sitt ja. – Ingen må røre Pride! La oss heise flagg og gå i parade!

Men hvor korrekt er det å påføre barn tvil om eget kjønn, og slik frata dem deres sunne oppfatning av gutt og jente? Eller åpne opp for juridisk kjønnsskifte fra seks år, og behandling av kjønnsdysfori alt i tenårene?

Med en økning på 13 prosent siste år av unge under 18 år som ønsker kroppsendrende behandling, ifølge nye tall fra Rikshospitalet som Aftenposten omtaler 21. mars, er det grunn til å spørre: Er det sosial smitte etter målrettet aksjon vi ser konturene av?

Hvor langt må Norge gå før politikere, kommuner og foreldre står opp mot hva skeiv teori og Pride nå representerer – og hva det fører til av dramatiske konsekvenser?

Med tanke på kommende generasjoner kan vi ikke la være å bry oss. Men rope et varsko!

Hva mener du? Slik skriver du for Adresseavisen Midtnorsk debatt!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe