Savner dans i media: Cecilie Tingstad (bildet) mener dans bør omtales mer i media.  Foto: Mari Vold

Vi vil ha dans i media!

Dette er et tema som har irritert meg og noe jeg har tenkt på i lang tid, og nå er det på tide å få fram litt tanker og meninger om dette. Når jeg setter meg ned for å lese Adresseavisen etter helgens dansekonkurranse; hvorfor står det ikke en sak om dans? Hvorfor er det ikke dans jeg får høre om når jeg skrur på sportsnyhetene? Er ikke dans en sport? Er sjakk og biljard en sport, men ikke dans?

Flere ganger når vi i vår danseklubb har reist på konkurranser, eller deltatt på konkurranser her hjemme, så har vi ringt og snakket med de ulike avisene og de sier alltid '«det er vi veldig interessert i», men hører eller ser aldri noe mer til dem. Er det ikke viktig og få fram i Adresseavisen for eksempel at det finnes danseskoler i Trondheim, danseskoler som gjør det bra i de ulike dansegrenene? Vi i vår danseklubb har hatt norgesmestere og gjort det bra på konkurransene vi har deltatt på. Vi er for eksempel den eneste klubben her i Trondheim som driver med freestyle discojazz, men likevel er det uinteressant for dem. Mens sportsdelen i avisen er fylt opp med saker om fotball, ski, ishockey og håndball, hvorfor er ikke dans der?

Noen dansegrener er faktisk konkurransegrener. Det trenger å få komme i media og få oppmerksomhet, slik at befolkningen ser at dansen fortsatt lever. Skader det så mye å skrive en liten artikkel om helgens konkurranse og resultater? Det irriterer meg når det står saker om at noen har fått 1. plass i en biljar turnering, men ikke når en danser har fått 1. plass på en konkurranse. På tide at de som jobber i media og tv setter seg og ser litt på dans så de ser at det er verdt å skrive om og vise klipp av på sportsnyhetene.

De fikk for eksempel ikke med seg at den lille klubben fra Trondheim tok mange flotte plasseringer under norgesmesterskapet i freestyle discojazz. Vet de i det hele tatt hva freestyle discojazz er? Åpne øynene og se alle de andre flotte idrettene/sportene som holder til i nærmiljøet. Jeg leser ofte saker fra avisen rundt omkring i osloområdet hvor freestyle discojazz er stort. Hvorfor skal det være så vanskelig for avisene her i Trondheim å skrive en artikkel om den ene klubben som driver med freestyle discojazz? Eller resten av klubbene i Trondheim som også driver med barnedans? Ikke alle barn er interessert i fotball, ikke alle jenter er interessert i håndball. Det ligger utrolig mange timer med dansing og trening før en konkurranse, akkurat slik som Petter Northug trener før et skirenn.

I løpet av 2013 ble det til og med arrangert NM i over 15 forskjellige dansestiler. Det kommer flere og flere danserelaterte programmer på TV men der dukker det jo opp personer som allerede er kjent. Hvorfor ser vi ikke de norske danserne som brenner for dansen? Hvorfor må landslagsutøverne i dans betale selv for treningssamlinger og deltagelse i mesterskap? Hvorfor er Carl I. Hagen en kjent danser, men ikke de som er på landslaget?

Vi vil ha dans i media!

Cecilie Tingstad (18)


Vil du skrive til Snakk ut? Send innlegg på mail til snakkut@adresseavisen.no eller på SMS med kodeord snakkut til 07200.