Vi kan nå bare anta at ryggsekken er stjålet på bussen, og vi har anmeldt det til politiet, skriver debattanten.  Foto: Privat

Ta vare på dine saker på flybussen

Tirsdag 11. januar reiste jeg og kjæresten min tilbake til Trondheim etter en ferie i Danmark. Som vanlig tok vi Værnesekspressen fra flyplassen til stoppestedet vårt ved Nidarosdomen, hvor vi ankom rundt klokken 15.30. Akkurat da vi gikk av bussen, oppdaget vi at vi hadde glemt en ryggsekk i bussen oppe i hattehylla på bussen, en svart Timbuk2 ryggsekk som inneholdt blant annet en MacBook Pro ’16 (2020) med hele kjæresten min sin doktorgradsavhandling og NTNU-forskningsnotater som ikke er lagret andre steder.

LES OGSÅ: Sykkeltyveri blir kke tatt på alvor

Jeg prøvde å stoppe bussen, men sjåføren hadde allerede blinket ut og kjørte bort uten å se meg. Jeg ringte umiddelbart til Værnesekspressens hittegods og fikk beskjed om at jeg ikke trengte å bekymre meg, «alt ville ordne seg», som de sa. Jeg måtte bare vente på at sjåføren skulle komme til endestasjonen, så skulle han gjennomgå bussen og ringe meg tilbake så snart som han hadde funnet ryggsekken.

Jeg ventet og ventet, men ble aldri oppringt. Og da jeg til og med prøvde å ringe, var det ingen som svarte. Dagen etter ringte jeg igjen, men de hadde fortsatt ikke funnet ryggsekken. Nå har det gått nesten en uke siden vi kom hjem, og ryggsekken har fortsatt ikke dukket opp. Værnesekspressen sier de har sett gjennom alle bussene deres, men den er ikke funnet.

LES MER: Stian ble en del av sykkeltyveristatistikken

Vi kan nå bare anta at ryggsekken er stjålet på bussen, og vi har anmeldt det til politiet. Men hvem tok ryggsekken og ikke leverte den tilbake til busselskapet eller politiets hittegods? Hvor har ryggsekken forsvunnet, og hva skal skje med den nå? Vi vet ikke, og det er ikke sikkert vi noen gang får vite det. Men vi vet at viktig undersøkelse trolig er gått tapt. Og vi vet at du bør ta godt vare på eiendelene dine når du reiser med buss, og du bør bekymre deg hvis du har glemt noe.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe