Marianne Ytre-Eide, redaksjonssjef Kulturnyheter NRK, skriver at NRK ikke har ment å latterliggjøre krisen i kulturlivet.  Foto: NRK

NRK tar journalistikken om krisen i kulturlivet på alvor

Vi har sett Arne Fagerholts reaksjon på et innslag i Nyhetsmorgen om krisen i kulturlivet, som han skrev om her i Adresseavisen. Arne Fagerholt oppfatter innslaget som en bagatellisering. Det er ikke journalistikken vi kritiseres for, men hvordan vi brukte musikken som grep til å fremme innholdet i saken.

Les flere innlegg fra kulturaktører som reagerer på kronatiltakene!

Innslaget handlet om kulturlivet som tar opp kampen for å få bedre vilkår i pandemien, der produsent Karianne Jæger i Scenekvelder var en av kildene. Scenekvelder setter opp musikaler i Folketeateret, og det var den kulturinstitusjonen vi brukte som eksempel i innslaget.

Siden saken handlet om et musikalteater, brukte vi musikk fra forestillingen Mamma Mia til å fremheve forskjellige poeng. Innslaget var ikke ment som en latterliggjøring av krisen. Tvert imot prøvde vi å lage en engasjerende sak som belyser hvor stor denne krisen er, og hva kulturlivet nå gjør for å forsøke å bli hørt av regjeringen.

LES OGSÅ: Kommentator Trygve Lundemo: Helt urimelig behandling av kulturen

Vi forstår at samme innslag kan oppfattes forskjellig av forskjellige mennesker. Det tar vi med oss som læring i redaksjonen.

Vi vet at mange som lever av kultur har det svært vanskelig, og det er vi opptatt av. NRK dekker denne krisen fra dag til dag. Vi har hatt en rekke saker som forsøker å sette lys nettopp på hvordan situasjonen ser ut, og det fortsetter vi med fremover.

Politisk redaktør Siv Sandvik holder deg oppdatert: Abonner på hennes nyhetsbrev her!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!