Karen (11) synes det er dumt når enkelte bruker navnet hennes for å beskrive noen på en negativ måte.  Foto: Privat

Karen er et navn!

Begrepet en «karen» brukes om en dame mellom 40- og 50-årsalderen som er vant til å få alt som hun vil. En typisk «karen» skal være en som klager på butikksjefen, for eksempel hvis det er noe butikken ikke har som hun vil ha. Og så har de bollesveis.

Det har blitt veldig populært å si det blant unge. Men Karen er et navn. Jeg heter det, og har kjent på at folk bruker navnet mitt når de skal beskrive disse damene. Og det er sikkert mange andre enn meg som synes det er dumt og ekkelt.

Dessuten finnes det ikke noe sånt for menn. Hvert fall ikke internasjonalt. Jeg kjenner mange som bruker det ordet. Hver gang jeg hører det kjenner jeg et stikk i magen. Det er jeg ikke alene om!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe