Saupstad Calling: Tema er Leksikon om lys og mørke.

- Vet folk at dette skjedde i Trondheim?

- Hadde dere flytta inn i et hus med en grusom forhistorie?

«Leksikon om lys og mørke» gjorde sterkt inntrykk på Saupstad Callings Meva Hazan Aydilek, Nergiz Tahtaci og Maria Eriksen Storrø. Teaterstykket som ble satt opp på Trøndelag Teater i fjor, og som spilles igjen denne uka, er basert på Simon Strangers kritikerroste og sterke bok.

Hør også: - Jeg skjønte med én gang at dette skulle bli en annerledes opplevelse

Sterke inntrykk. I denne episoden, som ble spilt inn da teaterstykket ble lansert i fjor, beskriver damene hvordan de opplevde stykket. De reflekterer over historien som kretser rundt den jødiske Komissar-familien og den beryktede Gestapo-agenten Henry Rinnan.

- Vi har hørt mye om gasskamre, torturkjellere... Men vet folk hvordan det egentlig var, spør de seg etter å ha sett stykket, som gikk sterkt inn på dem.

Hør hele podkasten i vinduet over.

Saupstad Calling: 19-åringene Maria Eriksen Storrø (f.v), Meva Hazan Aydilek og Nergiz Tahtaci  Foto: Terje Svaan

Hør også: Sex Ecologies på Kunsthallen: - Du satt jo nesten der og grein. Hva i alle dager?

Les også: Grete Komissar vokste opp i det beryktede «Bandeklosteret» etter krigen

Les også: Bryllupet før alt gikk i svart

«Saupstad Calling» er en podkast med kulturkritikk og samfunnsdebatt. 19-åringene Meva Hazan Aydilek, Nergiz Tahtaci og Maria Eriksen Storrø fra Saupstad besøker og vurderer aktuelle kunst- og kulturuttrykk, og reflekterer over disse. Podkasten ble lansert i 2019 av kulturplattformen «Anna&Azra bretter opp ermene». Adresseavisens publisere episodene i samarbeid med Anna & Azra. «Saupstad Calling» blir støttet av Fritt ord. Hør flere episoder her!