Debattanten mener politikerne i lang tid har vist handlingslammelse når det gjelder å styre strømprisen.  Foto: Paul Kleiven

Strømkrise og handlingslammelse

Nå har vi rekordhøye strømpriser i Norge fordi store deler av Europa har mangel på blant annet billig gass til å produsere strøm. Regjeringen kom 7. desember med en krisepakke til de av oss som er mest sårbare når prisene har løpt løpsk. Flere tiltak vil komme, sier statsminister Støre.

LES OGSÅ: Støre varslet milliardpakk strømkunder

Politikerne har ikke gjort noe med problemet, strømprisen. Det er deres plikt som folkevalgt å holde prisene nede på ett nivå, så alle har råd til å bruke strøm, uten økonomisk støtte. Min generasjon politikere har snart solgt alt som er fellesskapets eiendom. Nå må politikerne ta tilbake styringa av blant annet strøm og renter.

Det virker som storting og regjering er befolket med ett flertall av politikere uten handlekraft, unntatt når de legger på oss mer skatter og avgifter, uansett hvem det er som «styrer» Norge.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe