Pensjonistene i Indre Fosen har lånt bil i seks år, uten at bilen er skadet. Gode sjåfører, mener innleggsforfatteren.  Foto: Privat

Eldre i trafikken

I Indre Fosen har Pensjonistpartiet en bil som de 130 medlemmene bruker gratis. Den er i bruk i store deler av døgnet, hver dag, hele året. Og det har stått på i seks år! Hvem bruker den? De fleste som er medlem av Pensjonistpartiet. Og de aller fleste er pensjonister, godt og vel.

Mange mener at eldre bør tas ut av trafikken. Denne bilen er ført av eldre (stort sett), hver dag i seks år. Ikke så mye som en skramme er registrert, ikke en bulk. Totalt mer enn ca. 10 000 mil – 100.000 km! Eldre er vant til å kjøre sin egen bil, i sitt nærmiljø, sier du vel. Her kjører de en uvant bil. Denne bilen tar ferga flere ganger i uka, og den har vært mange ganger i Sverige og Finland!

Men bilen har ikke en bulk eller skramme. Hva hadde skjedd med bilen dersom vi hadde lånt den ut til 130 25-åringer, i seks år, i 100 000 km? Pensjonistene har slitt ut én bil, nå er de i full gang med den andre. Kanskje eldre ikke kjører så verst, likevel? I Sverige, Danmark og Tyskland har de sluttet med å kontrollere eldre bilførere. Har de skjønt noe de norske ikke skjønner?

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe