Kneet var så godt som nytt. Ja, trening nytter, skriver innleggsforfatteren.  Foto: Privat

Ja, det nytter!

Etter en kneoperasjon i 2015 startet jeg opptrening for å få full nytte av inngrepet. Jeg trente styrke, balanse og kondisjon regelmessig. Kneet ble så godt som nytt (hvilket det også var!), og jeg ble hekta på trening. I opplegget mitt er det flere slags øvelser, men det er kanskje markløft som kan sies å være «signaturøvelsen».

LES OGSÅ: Dette skal gi dem et lengre og friskere liv

Og på 78-årsdagen min den 21. april løfta jeg 101 kg! Det hadde vært drømmen og målet i lang tid, og gleden var ubeskrivelig! Senere har jeg gjentatt 101 kg, men som oftest avslutter jeg med 96 kg. Tar ca. 35 løft hver gang. Hva gjelder kondisjon, har jeg et par alternativer, begge motbakke hele veien, en på 3,5 km, den andre ca. halvparten. Turene er væravhengig.

LES OGSÅ: 70-åringer i unikt treningsprosjekt

Mannen min trener tilsvarende, og vi pusher hverandre. Han fylte nylig 82. Motivet er å utsette alderdommen og leve et godt liv så lenge som mulig. Og utbytte kan ikke måles i kroner og øre!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe