Regjeringen må sørge for at kulturen og næringslivet ikke blir skadelidende når det nå settes inn strengere pandemitiltak, skriver Guri Melby.  Foto: Terje Pedersen

Jeg forventer at regjeringen stiller opp for kultur og næringsliv

Innlegget ble først publisert på Guri Melbys Facebook og Twitter, og gjengis med tillatelse

Regjeringen må sørge for at kulturen og næringslivet ikke blir skadelidende når det nå settes inn strengere pandemitiltak. Dette er et hardt slag for kulturen, barer og restauranter og andre viktige deler av næringslivet. De får en brutal beskjed kun to dager etter at regjeringen veldig tydelig sa fra Stortingets talerstol at det ikke var aktuelt å be folk holde seg hjemme eller stenge ned kulturtilbud.

LES OGSÅ: Store endringer i kulturbransjen

De nasjonale anbefalingene som kom i går, er ikke i seg selv problematiske, men usikkerheten vil påføre kultur- og næringsliv store tap. Det trengs en tydeligere strategi, en forutsigbarhet om hva som skjer ved større utbrudd. Jeg forventer at det nå umiddelbart stilles opp for disse bedriftene.

Det er en stor fare for at de 200 millionene fra den kommunale kompensasjonsordningen som er igjen fra i sommer, ikke vil være tilstrekkelig for å dekke inn tapene til en allerede hardt rammede næringer.

Venstre håper at folk vil følge retningslinjene, men samtidig forstår at det er mulig å gå på julebord og ha julegrantenning med barna uten å ha dårlig samvittighet. Mange har hatt det tøft gjennom pandemien, og for mange er tapet av sosial kontakt noe av det som har vært tøffest.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe