Det var aldri hensikten å henge ut verken skolebarn eller bussjåfører for manglende bruk av munnbind, skriver innleggsforfatteren.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Munnbind til besvær

Leserinnlegg kan være en farlig øvelse. Før du vet ordet av det, kan meningen bli snudd til noe helt annet enn hensikten. Kanskje var innlegget uklart skrevet. Kanskje var det leseren som la noe helt annet i det. Og da bærer det uansett fort feil vei.

Hanne Pedersen oppfatter min opplevelse på en overfylt buss til å bli en uthenging av barneskoleelever ved Steindal barneskole. Det blir så feil som det kan bli. Og i rettferdighetens navn for denne barneskolen må jeg få korrigere det bildet som er skapt.

Jeg har ikke nevnt barneskolen. Derimot at det er en busstopp rett nedenfor denne skolen. Så nei Hanne, og dere andre som kan ha oppfattet det slik, det var ikke barneskoleelever som stormet inn på bussen. Jeg har benevnt flokken for ungdommer. Ungdommer går vel ikke på barneskolen, gjør de vel?

LES OGSÅ: Politikerne har problemer med balansen

Nå etterspurte jeg ikke hvor de kom fra. Men det ligger nå en ungdomsskole et lite steinkast fra barneskolen. Og hvis de har behov for å busse med nr. 11, så blir altså busstoppen ved barneskolen. Men jeg sier ikke de kommer derfra. Jeg sier bare dette var ungdommer uten munnbind som fylte bussen.

Ja vel, så kanskje jeg sutrer når jeg nevner bussjåførene. Jeg forsøker ikke å henge ut disse heller. De vil nok gjerne ha så mange som mulig hjem. Men alle har vi et ansvar i å forsøke å overholde smittereglene på en best mulig måte. Også bussjåførene.

Jeg har faktisk opplevd sjåfører som har tatt frem mikrofonen og gjort oppmerksom på munnbindpåbudet. Det står det respekt av. Med den følge at noen gikk av på neste stopp. Litt synd hvis de bare hadde glemt det denne ene gangen, men neste gang husker de. Og helt greit dersom dette var noen som bare ikke bryr seg. Det er lov å bry seg, Hanne. Og det lov å sutre litt også, spesielt i denne pandemitiden.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe