Innleggsforfatteren er skeptisk til en ny fotballhall i Granåsen.  Foto: Illustrasjon: PIR II ÅF REINERTSEN

Fotballhall til 200 millioner - et statusprosjekt?

Det vanket nok mange synspunkt i kultur-, idretts- og friluftslivskomiteen (KIF) da det var uaktuelt å si ja til en fotballbane med så mye penger i kommunal støtte. Selv ble jeg overrasket over at det i det hele tatt hadde blitt fremmet et slikt forslag – 200 millioner til en fotballbane på Granåsen!

LES OGSÅ: Politikerne må snu om fotballhall

Verdivalg er vanskelige, prioriteringer likeså. Nå er ikke fotball min favorittsport, og jeg synes ofte den vies for mye oppmerksomhet på bekostning av andre idretter. Den massive interessen som det ofte henvises til, er nok overdrevet. Mange idrettsgrener ville ha fått en økt interesse dersom de hadde fått kun en liten del av den tid som aviser, radio og tv gir fotballbegivenheter.

Les saken: Full splid om fotballhall i Trondheim

Dessuten har fotballen etter hvert tatt skade på sin sjel ved at pengeveldet har tatt strupetak på den. Kjøp og salg av spillere ser ut til å overskygge det sportslige, og lokale fotballag kan vel i dag knapt kalles lokale lag. Dette påvirker de som rekrutters inn, og rollemodeller og ditto stor pengebinge blir ofte trukket frem når fotballfansen intervjues.

Så langt er det ingen som har klart å gjenskape Sareptas krukke; noe som innebærer at en stor investering ett sted, medfører tilsvarende mindre andre steder. Nå vil en «fotballhall» romme mange idrettsgrener. Kanskje burde en fremtidig hall få en annet navn. Til slutt vil jeg minne på om at den sunneste idrettsutøvelsen foregår sannsynligvis utendørs.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

Ola Blokkum 
        
            (Foto: Privat)

Ola Blokkum  Foto: Privat