Noralf Aunan i Forening for bedring av rettsikkerheten reagerer på kravet om å bytte til AMS-måler.  Foto: Adresseavisen

Hva slags firma er egentlig Tensio?

NTE Nett og Trønderenergi Nett har blitt Tensio, men hvordan behandler de sine kunder? Vi er faktisk mange som er temmelig misfornøyde med måten Tensio behandler sine kunder på. Det var allerede problemer mens NTE nett drev sin nettvirksomhet, men det ble faktisk langt verre etter at Tensio overtok.

LES OGSÅ: Tusenvis av automatiske strømmålere må leses manuelt

Det er for eksempel nesten umulig å få svar på våre henvendelser, og det er slett ikke akseptabelt. Ellers er vi mange som er meget skeptisk til strålinga fra de aktuelle AMS-målerne, og ved hjelp av legeerklæringer har flere av oss greid å unngå montering av AMS-målere. Vi føler oss tvunget av Tensio til at vi er pliktige til å montere nye målere, men det mener jeg er feil. Tensio kan til nød akseptere AMS-målere uten den aktuelle kommunikasjonsenheten, men det er heller ikke akseptabelt for meg.

LES OGSÅ: Ny strømmåler avslørte gamle feil: Thomas fikk strømregning på over 47 000 kroner

Det ble gjennomført en tingrettssak for å avklare strålingsforholdene tidligere i år. Den såkalte Halden-dommen slår fast at det ikke er sammenheng mellom stråling fra de nye målerne og helseskade. Det er jeg helt uenig i, og dommen ble naturligvis anket til lagmannsretten der vi håper på et annet resultat. Jeg mener Tensio kunne ha ventet med å installere flere AMS-strømmålere til lagmannsretten har behandlet saken.

LES OGSÅ: Hvis du setter pris på å ha strøm i huset, kan du sende en vennlig tanke til Karl Petter

Tensio greier dessuten ikke å videreformidle riktig timeantall for mitt forbruk til min strømleverandør. De har greid å korrigere noen av verdiene, men det er fortsatt ikke ordnet opp i alle timetall slik at det stemmer med mine avlesninger.

Med alle de dårlige erfaringer jeg har med Tensio, lurer jeg på hvordan man skal kunne kontrollere at strømforbruket blir riktig med de nye målerne. Strømmen skal altså avleses kontinuerlig, og da må det bli meget vanskelig å kontrollere at riktig forbruk blir resultatet. Kan vi akseptere at vi ikke kan kontrollere de aktuelle fakturaer fra aktører som Tensio? Jeg utfordrer herved Tensio til å gi en meget omfattende kommentar til dette innlegget, hvis de mener de er et seriøst firma!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

Mange strømkunder har byttet til automatisk strømmåler. 
        
            (Foto: Olav Wold)

Mange strømkunder har byttet til automatisk strømmåler.  Foto: Olav Wold