Innleggsforfatteren mener Heimdal sentrum trenger en løsning for å unngå kø i rushtrafikken.  Foto: Privat

Noe må gjøres med trafikken på «trivelige Heimdal»

Jeg er helt enig med Heimdal Arbeiderlag, og Roger A. Hammers innlegg 23. september om Heimdal som en bærekraftig bydel. Men jeg tror det kan bli vanskelig å oppnå et «trivelig Heimdal» så lenge vi ikke får gjort noe med gjennomgangstrafikken, som også kan bli verre med den utbyggingen som skjer.

LES OGSÅ: Heimdal sentrum trenger en ansiktsløftning

Bildet som ble brukt i R.A.H. sitt innlegg, viser ikke virkeligheten som det er i rushtrafikken. Da er det stillestående kø alle veier. Den beste løsningen, og kanskje den eneste, er å fullføre veiforbindelsen fra kulverten i enden av Kattemskogen og opp til E6 gjennom Johan Tillers vei. Den var planlagt, men ble stoppet på grunn av pengemangel.

LES OGSÅ: Hvor ble det av bydelstorget?

Veien ligger jo der allerede, og tidligere gikk det faktisk an å svinge av fra E6 og ned til Heimdal sentrum. Men dette må da selvfølgelig skje ved å ta hensyn til unger som ferdes der i forbindelse med skolevei og andre aktiviteter, slik at det blir trygt for alle. Denne løsningen vil avlaste Heimdal sentrum betraktelig. Når det gjelder Søbstadveien, så er det på tide det skjer noe. Den er en katastrofe for myke trafikanter med hensyn til sikkerhet og fremkommelighet.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe