Studenter som foretrekker samvær uten alkohol, lider sannsynligvis også under festingen, skriver debattanten.  Foto: Håvard Haugseth Jensen.

Om fyllebråket blant studenter

Ser Trond Sæternes på Lerkendal og mange beboere på Møllenberg uttrykker fortvilelse over ukevis med festbråk fra studenter og andre «unge voksne». NTNU-rektor Anne Borg mener at et fåtall studenter ødelegger folks nattesøvn, men at det store flertallet oppfører seg ordentlig.

LES OGSÅ: Vi trenger tøffere tiltak mot festbråk

Det er ingen tvil om at studentene tilfører byen mye positivt i form av inntekter, sysselsetting og et miljø for teknologisk innovasjon i tillegg til liv og røre som er bra for byen. Det er heller ingen tvil om at vanlige folk som bor i sentrale strøk, betaler dyrt for dette. Studenter som foretrekker samvær uten alkohol, lider sannsynligvis også under det. Vi bor også ved Lerkendal studentby, heldigvis litt lenger unna enn Sæternes. Om det er flertall eller ikke – mange studenter deltar på festlivet – ingen tvil. Og det brøles og hyles.

LES OGSÅ: – Det som foregår, er psykisk terror

Folk som leier ut parleiligheter på Møllenberg vurderer å gjøre om til hybler fordi leietakere som er mer etablerte og som jobber, greier ikke bo der, og det er vanskelig å skaffe leietakere. Og da baller det på seg.

Ser at politi og kommune prøver å ta tak i dette nå. Vi får håpe det fører til varig bedring og en mer langsiktig plan for hvordan bevare mangfoldet i byens sentrale strøk. NTNU og representanter for studentene skulle kanskje også vært invitert til å delta i dette arbeidet? Hva med utleiere av store bygårder? Bagatellisering og «forståelse» tjener vel egentlig ingen. Det vil tvert imot føre til en fattigere by med forfall og forsøpling.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe