Tove Eivindsen (V) synes det er greit å overlate varaplassen til andre, men vil savne partikollega Andre Skjelstad som ikke ble gjenvalgt for Venstre.  Foto: Adresseavisen

Venstre får en sterk og dyktig gruppe på Stortinget

Red.anm.: Dette kortinnlegget ble skrevet og publisert da mange trodde at det var klart hvem som fikk utjevningsmandatet i nordfylket. Senere «vippet» Skjelstad inn igjen på Stortinget.

Gratulerer til de 169 som skal representere oss på Stortinget de neste fire årene! Denne gangen ble det dessverre ikke utjevningsmandat for Venstre i noen av de to trønderske distriktene. Dermed er jeg ikke lenger stortingsvara. Det er helt greit. For egen del lurer jeg like gjerne i bakgrunnen når rikspolitikerne holder på.

LES OGSÅ: Sjekk hvilke trøndere som er inne på Stortinget

Det er en stor glede at Venstre ikke bare berga for sperregrensen nasjonalt, men gjorde et godt resultat. I Trondheim fikk vi 5,6 prosent – det er nest best her i byen noen gang. I min krets, Midtbyen, klinka vi like godt til med 9,4 prosent. Tusen takk til alle som har bidratt med smått eller stort, sett eller usett, her eller der, til det som ble en av Venstres beste valgkamper!

Venstre får en sterk og dyktig gruppe på Stortinget. Jeg kommer til å savne å ha Jon og André i stortingsgruppa, men slik ble det denne gangen. Nå setter jeg min lit til at ikke bare Venstres egne åtte representanter, men også de andre 161 edsvorne kvinner og menn, tar ansvar for de viktigste sakene samfunnet vårt står i: Naturkrise og klimakrise, kampen for de svakeste og rusbrukerne, og en god oppvekst og skole for absolutt alle. Det blir verken enkelt eller er gjort i en håndvending. Men dere må klare det. Og derfor skal jeg heie på dere alle! Lykke til og gratulerer igjen!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe