Hvordan snu frafallet? Journalist Anne-Marit Dahl leder samtalen.

Simones tilbud er en suksess. Hvordan møter idretten konkurransen?

PODKAST: Hva gjør fotballmiljøene med å stoppe frafallet i idretten? Og har de noe å lære av gründere bak et Trondheims populære treningssenter?

Hør Aage Nordahl fra Malvik IL Fotball fortelle hva de erfarer fra fotballbanen, og hva slags grep klubben er i ferd med å ta. Hvordan har de opplevd koronapandemien? Og hva slags konsekvenser har den fått for idretten og rekrutteringen?

- Vi hører at vi har mistet en del spillere underveis, som vi har trodd vi har hatt. Det er først nå vi ser hvor mange som kommer tilbake til fotballen, sier Nordahl om situasjonen etter halvannet år med pandemi. Det er heller ikke lenger en selvfølge at alle gutter begynner med fotball, påpeker han.

Les også: På fem år er 10 000 barn blitt borte. - Fotballen har blitt mer elitepreget.

Du møter også Simone Anzjøn Holbø, en av to grundere bak treningssenteret House of Femme, forteller om deres oppskrift til suksess. Hva er hennes tre beste tips? Og har idretten noe å lære?

HØR podkasten i vinduet øverst i denne artikkelen.

Aage Nordahl, programleder Anne-Marit Dahl og Simone A. Holbø under debatten. Adresseavisen spilte inn podkasten under NIPA på Ørlandet fredag 3. september.   Foto: Yngve Bergli

Les også: Stadig flere gjør som Katinka. Forsker mener idretten svikter voksne kvinner.

PODKAST: Vil du få opp løpeformen? Her gir fire eksperter og en mosjonist deg sine beste tips!