Noen unge i Oslo har allerede blitt vaksinert. Når kommer turen til barn i Trondheim, spør debattanten.  Foto: NTB / Scanpix

Når skal barn få vaksinen?

Flere dager på rad settes det smitterekord for covid-19 i Trondheim. Og nesten alle som rammes er barn og unge. FHI sier at de fleste som rammes har lette symptomer. Men hvor mange er «de fleste»? Er det 90 prosent, 80 prosent eller 70 prosent av alle barn og unge i Trondheim? Og tilsvarende, er det 10 prosent, 20 prosent eller 30 prosent som blir hardere rammet?

LES OGSÅ: FHI anbefaler at barn født mellom 2006 og 2008 får tilbud om én dose koronavaksine

Blant barn er det også noen med dårlig immunforsvar. Skal de sitte hjemme og nektes skolegang i høst? Barn og unge har dødd av covid-19 og noen har fått men. Å miste luktesansen for et menneske, er et stort savn. Tenk den gode lukta av nykokt kaffe eller lukt av egg og bacon. Skal en del av byens barn og unge nektes den gleden?

Byens politikere har for lengst fått delegert den myndigheten til å utferdige lokale forskrifter. Og byens politikere er for lengst vaksinert. Er det ikke på tide å ta hensyn til barn og unge og gjennomføre de samme bestemmelser som vi hadde tidligere? Alle undervisningssteder bør igjen inndeles i kohorter på maks ti personer.

Det koster noe ekstra, men det fortjener de unge. Da vet vi at smittetilfellene går ned. Og så kan vi være restriktive fram til alle over 12 år er vaksinerte. Om det så varer til jul, så unner jeg de unge å forbli friske. Politikere i Trondheim: Ikke skyld på andre, gjør noe nå!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe