Vi sendte kulturdebatten direkte fra Trøndelag Teater

- Tenk om Lerkendal hadde blitt stengt fordi det ikke var bra nok. Da hadde folk gjort opprør!

Se kulturdebatten: Hva slags forventninger kan vi ha til det nye museet for kunst, kunsthåndverk og design i Trondheim? Og hva skjer dersom koronastøtten forsvinner fra kulturlivet allerede i høst?

Adresseavisens kulturdebatt fra Trøndelag teater kan ses i opptak i vinduet over her.

Adresseavisen spør politikere fra de tre største partiene på målingene om hvor de står i to viktige kulturpolitiske saker for regionen. Debatten sendes direkte fra Trøndelag teater i Trondheim.

LES OGSÅ: Trondheims nye museum blir en kjempeinvestering, nå må de bestemme hvor det skal ligge

Del 1: Nytt museum: Hva kan Trondheim forvente?
Mens hovedstaden har bygget ut det ene store kulturhuset etter det andre, har Trondheim hatt store problemer med å vedlikeholde sine bygg. Nå er et nytt museum for kunst, kunsthåndverk og design under planlegging, og alternativene til hvor det skal ligge er flere. Hva bør kunstmuseet bli? Og vil det få finansiering?


Del 2: Hva skjer dersom koronastøtten til kulturlivet forsvinner?
Er det riktig å strupe støtteordningene til kulturlivet når samfunnet gjenåpner? Og hvor lenge vil pandemiens konsekvenser påvirke kulturbransjen?

I løpet av samtalen møter du direktør Karen Espelund ved Museene i Sør-Trøndelag (MiST), kunsthistoriker Margrethe C. Stang, og politikerne Eva Kristin Hansen (Ap), Christianne Bauck-Larssen (H) og Marte Løvik (Sp). Gustav S. Borgersen er dessverre forhindret fra å delta.

LES OGSÅ: - Mange står allerede i en utsatt posisjon og korona har kanskje vært dråpen for enkelte