Valg 2021: Omadressert er tilbake - med ferske målinger i hus. Og elendige ordspill.

– Erna er stjerna, Jonas er kanakas

Jonas Gahr Støre herjer på vår statsministermåling. Omadressert er tilbake etter feriedvalen, og sliter med å få ordspillene til å sitte.

I en sylfersk statsministermåling er ikke trønderne i tvil om at det er Jonas Gahr Støre som bør bli statsminister etter valget. Han knuser både Erna Solberg og Trygve Slagsvold Vedum i den målingen. Det får kulturkommentator Trygve Eidsvåg til å sammenligne Sp-lederen med Venstres Erling Moe.

Men både han og politisk redaktør Siv Sandvik mener det er en naturlige grunner til at Erna ikke er stjerna i Trøndelag. Noe det for øvrig blir elendige ordspill-forsøk av, som du får høre i Omadressert.

Vi snakker også om den dystre klimarapporten som kom denne uka. Hvem tjener på det før valget, og hvem sitter igjen som svarte-Per?

Omtrent samtidig lanserte kulturminister Abid Raja sin bok «Min skyld» En bok som hylles av Eidsvåg.

I tillegg blir det som vanlig anbefalinger fra trioen i panelet, og en aldri så liten smakebit av hva gjengen har gjort i ferien.

HØR på podkasten ved å klikke på bildet – eller gå inn der du vanligvis lytter til podkast for å høre og abonnere (f.eks. Acast, Spotify, iTunes)