- Man kan med rette si at de vedtatte omorganiseringene ved Nord universitet har vært kontroversielle, skriver Karl Meinert Buchholdt. Illustrasjonsbilde: Nord Universitet.  Foto: Richard Sagen

Kontroversiell omorganisering av Nord universitet

Senterpartiets partileder Tryggve Slagsvold Vedum sier i Aftenposten 30. juli at ny høyskole ved Nord universitets nedlagte avdeling på Nesna, vil være en del av en ny regjeringserklæring. Tidligere har Senterpartiets listetopp i Nord-Trøndelag, Marit Arnstad, tatt til orde for å straffe Nord universitet økonomisk, dersom en nedleggelse av lærerutdanningen på Nesna blir gjennomført.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Man kan med rette si at de vedtatte omorganiseringene ved Nord universitet har vært kontroversielle, men det er for sent med en omkamp om dette nå. Et nytt «politisk spill» om rammebetingelsene til Nord universitet vil ikke være til fordel for noen.

- Man kan med rette si at de vedtatte omorganiseringene ved Nord universitet har vært kontroversielle, skriver Karl Meinert Buchholdt.  Foto: Hattrem

Venstre mener vi må styrke Nord universitets studiesteder i Trøndelag. Dette gjelder både universitetets hovedcampus i landsdelen: Røstad i Levanger, men også avdelingene i Stjørdal, Steinkjer og Namsos. Selv frykter jeg at Senterpartiets forslag om Nesna og «økonomisk straff» av universitetet, vil svekke disse studiestedene, og da i form av et dårligere studietilbud og utsatte investeringer ved avdelingene i Trøndelag.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

Det er en tid for alt, og en mer konstruktiv tilnærming enn det Senterpartiet legger opp til, er at det er på tide å legge omkampene rundt den nye vedtatte studiestrukturen ved Nord universitet til side. Universitetet har også studiesteder i Bodø, Mo i Rana, Vesterålen, Stjørdal, Levanger, Steinkjer og Namsos.

Disse studiestedene er også viktige å ta vare på og utvikle videre. Da vil Nord universitet få arbeidsro til å forsterke sin forskning, og utvikle studietilbudene og avdelingene på en god og fremtidsrettet måte.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!