Illustrasjonsbilde 

Den glemte gruppen i debatten om formuesskatt

Jeg er selv offer for ungdommelig korttenkthet etter et hardt møte med autovernet da jeg kjørte lett MC som 17-åring. Det førte til brukket rygg og ødelagt ryggmarg.

I dag er jeg uføretrygdet og har det vanskelig både med å jobbe og det å finne noen som vil ansette en rullestolbruker. Heldigvis fikk jeg noen millioner kroner i erstatning, hvor det meste er brukt til bolig som funker for meg som rullestolbruker. Resten er satt av til fremtidig sparing.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

Denne såkalte formuen blir sakte - men veldig sikkert - oppspist av formuesskatt og inflasjon. Ja, forresten så er det også med i beregningen på forsikringsutbetalinger at det forventes en årlig avkastning som er betraktelig høyere enn hva selveste oljefondet selv klarer.

Hadde jeg kunnet tatt opp lån og for eksempel investert i utleiebolig, så hadde jeg kanskje klart å både nå denne avkastningen og sluppet formuesskatten - men det er bare å glemme da inntekten fra uføretrygden er for lav. Jeg følger med i debatten om formuesskatten og hører Hadia Tajik fra Ap snakke om kaksene som har råd til for mye champagne, mens Høyre snakker om arbeidende kapital.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Men hva med oss som har fått kompensasjon for livslang invaliditet og tapt arbeidsinntekt? Er det rettferdig at vi skal måtte betale formuesskatt?

Om det er mindre penger i statskassen som er bekymringen, så har jeg noen idéer til hvordan det kan spares inn i andre plasser hvor det i dag ytes tjenester for funksjonshemmede - samtidig som tjenestene blir bedre. Min telefon er alltid på, og jeg tar gjerne en kopp kaffe. Jeg betaler.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!