Oslo 20180619. NRK logoen på flagg i vinden. Foto: Gorm Kallestad / NTB  Foto: Gorm Kallestad

NRK fortjener ikke 6,4 milliarder på statsbudsjettet

NRK fikk dessverre under FrP en kraftig økning i sitt budsjett, finansiert av at NRK-lisensen ble allmenngjort. Puttet inn i statsbudsjettet.

Dette anser Demokratene som veldig uheldig da NRK i stor grad har vist seg å være kontrollert av politiske interesser og signaler, og tidvis derfor etter min mening driver ren kampanjejournalistikk. Få enkeltfaktorer har skadet det norske demokratiet mer enn det gjennompolitiserte NRK med sine historiske bånd til Arbeiderpartiet.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

Grunnen til at jeg bestemt mener dette er: I dette viktige valgåret for Norge få ikke engang Demokratene - og andre partier som stiller stortingsvalglister i hele Norge - være med i valgomaten til allmenkringkasteren NRK/ARK («Arbeiderpartiets rikskringkasting»). Demokratene slipper heller ikke til i debattene til den globalistiske politiske bevisste statskanalen NRK.

LES OGSÅ: Hvem bestemmer: Du eller valgomaten?

Norge, husk at: Denne tilstanden har dessverre vedvart over lang tid. Demokratene ser ingen annen løsning enn at NRKs budsjett må reduseres kraftig og at det stilles krav til reelt objektiv, nøytral journalistikk.

Vi ser ikke behovet for at NRK skal produsere rene underholdningsprogrammer, da vi har et stort marked som produserer dette allerede. Dette blir gjort verre av at NRK er i konkurranse med uavhengige medier - de som vil starte opp noe eget, må tjene pengene på det private marked samtidig som de konkurrerer med en statlig mediekanal som er subsidiert av deres egne skattepenger. På den måten undertrykker NRK det private markedet.

- Demokratene, og andre partier som stiller stortingsvalglister i hele Norge, får ikke være med i valgomaten til NRK, skriver Vidar Kleppe. 

Demokratene vil derfor snarest halvere NRK-lisensen og budsjettet så raskt som mulig. På sikt vil vi kutte all støtte og privatisere NRK. Deretter kan de store TV-kanalene konkurrere om åremålskontrakt som allmennkringkaster og få et avtalt tilskudd for å oppfylle vilkårene som det.

Et ufravikelig lovfestet krav skal uansett være at allmennkringkasteren skal være 100 prosent objektiv og komplett i sin informasjonsformidling. En egen politisk nøytral kommisjon skal sørge for kontrollen.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Og bare så det er sagt: Radio er også en veldig viktig del av kulturen i Norge, som er samlende for folket. FM-radio er en enkel og billig metode for lokalradio. Demokratene vil at det igjen skal åpnes for både lokal- og riksradio på FM båndet.

Ja, Demokratene vil når vi kommer på stortinget etter høstens valg, foreslå å gjenopprette FM-båndet - slik at det norske folk igjen kan høre noe annet enn «skurrende» ofte ny DAB-radio.

Ja, vi er virkelig mange som savner «god lyd» i millioner av de gode FM-radioene som enda finnes i Norge.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!