- Det er ufattelig for oss at Arbeiderpartiet med sitt vedtak velger å stå for moraliserende, usolidarisk og bakstreversk ruspolitikk, skriver debattantene.  

Tore O. Sandvik gjentar usannheter

Stikk i strid med det Tore O. Sandvik skriver, anbefaler de tyngste fagmiljøene i verden, som FN og WHO, samt norske fagmiljøer med forskningskompetanse og kompetanse innen forebygging og behandling av rusmiddelavhengighet, en generell avkriminalisering av bruk og besittelse av brukerdoser.

Gang på gang gjentar Sandvik usannheter. Det han imidlertid ikke vil snakke høyt om, er at straffepolitikken han forfekter ikke har allmennpreventiv effekt og har ikke belegg i forskning.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

Den rammer skjevt og Arbeiderklassens barn er de som rammes hardest. Neste gang Sandvik går i media, forventer vi at han legger ved forskning som kan støtte oppunder påstandene han kommer med.

Det har han ikke klart å gjøre i løpet av debatten om rusreformen. Vi venter i spenning. Det er ufattelig for oss at Arbeiderpartiet med sitt vedtak velger å stå for moraliserende, usolidarisk og bakstreversk ruspolitikk.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!