Foto: NTB

Mamma elsker meg

Mamma har sagt til meg at hun alltid har visst hvem jeg er. Hun ble ikke overrasket den dagen jeg fortalte henne at jeg som mann ble forelsket i andre menn. Jeg skjemtes over å ha løyet til henne hele mitt liv.

LES OGSÅ: Mitt største ønske var å være normal

Jeg var tjue år, og burde fortalt henne det tidligere. Jeg dro til Trondheim rett etterpå, jeg orket ikke å se verken mamma, pappa, eller søsknene mine i øynene etter denne avsløringen.

Kanskje jeg burde blitt? Kanskje fått en klem fra søstra mi som sa at hun er like glad i meg uansett.

Jeg skjemtes. Jeg har blitt opplært av samfunnet at det ikke var greit å være homofil.

Skrive for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Første gang jeg ble kalla «homo», var i første klasse. Jeg ropte da drittsekk tilbake til vedkommende og vi ble begge innkalt til rektors kontor. Begge for å ha brukt stygge ord.

Jeg spurte rektor: Hva betyr homo? Jeg slapp unna, hun bad med om å gå mens hun pratet med den eldre eleven.

Han har sagt unnskyld i dag. For meg er han en person som jeg er stolt over å ha gått på skole med. Han er tilgitt.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Det som jeg ikke klarer å tilgi er alle de 69 landene i verden som fortsatt ser på homofili som noe kriminelt. Jeg klarer ikke å skjønne hvorfor så mange land, for å ikke snakke om hvor mange mennesker, som hater meg som den personen jeg er. Tenk at det fortsatt er land i verden som henger menn som meg.

Jeg er heldig. Mamma elsker meg.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!