Ukas gjest: Terje SvendsenKreditering: Espen Bakken

Podcast: Derfor lever fotballpresidenten godt med boikott av Qatar-VM

Fotballpresident Terje Svendsen og NFF kan gå på et stort nederlag søndag. Møt han i ukas Omadressert hvor han også er klar i talen på hva han tenker om regjeringens gjenåpningsplan for fotballen.

Skal Norge boikotte fotball-VM i Qatar eller ikke? Det spørsmålet avgjøres søndag på det ekstraordinære fotballtinget. For NNF-president Terje Svendsen er svaret nei, og her forteller han hvorfor.

Dermed er han på kant med både supportere og flere klubber i Norge som mener boikott er det eneste rette. Blant annet på grunn av menneskerettighetsspørsmål og forholdene til arbeiderne på VM-anleggene.

Også én av to nordmenn er for boikott, deriblant kulturkommentator Terje Eidsvåg og til dels politisk redaktør Siv Sandvik.

LES OGSÅ: NFF vil ikke ha Qatar-boikott etter rapport: RBK er krystallklare

I podkasten slår Terje Svendsen også tilbake – og svarer på påstander – om at klubber som er for boikott utsettes for press av kretser og forbund.

Om han fortsetter som president er han usikker på, og det samme er han på om det blir noe julekort til kulturminister Abid Raja.

– Hvis ikke breddeidretten åpner nå (pressekonferanse fredag om gjenåpning av Norge), så er fotballfamilien og andre på grensen til sivil ulydighet, sier Svendsen, mens fornavn-bror Terje Eidsvåg bruker ordet opprør.

Der får du også høre karakteristikkene han får fra folk han ikke kjenner.

HØR på podkasten ved å klikke på bildet – eller gå inn der du vanligvis lytter til podkast for å høre og abonnere (f.eks. Acast, Spotify, iTunes)

PS.Teksten ble endret etter publisering. Det var Svendsen, og ikke Eidsvåg, som sa sivil ulydighet.