Det er legitimt og kritisere islam. Religionskritikk og en åpen diskusjon om innvandringsspørsmål er ikke bare lov, det er viktig. Men med sine uttalelser undergraver Thorsen både sin egen og Sians troverdighet, skriver Krf-erne.   Foto: Håvard H. Jensen

Sian fremmer vold og fiendskap

Uttalelsene fra Sian-lederen Lars Thorsen i Adresseavisen 4. juni er uakseptable. Sian ønsker å demonstrere i Trondheim, bare fem dager for tiårsmarkeringen for terrorangrepet 22. juli. Adresseavisen viser til at en av Sians medlemmer har omtalt Breiviks handlinger med uttrykket «vondt skal med vondt fordrives». Sian-leder Thorsen forsvarer vold når han støtter denne uttalelsen. Thorsen sier til Adresseavisen: «Folk som reagerer med forskrekkelse på utsagnet kan umulig ha forstått alvoret i situasjonen landet nå står i, og som vi «kanskje på sikt» vil komme i dersom politikerne ikke tar til vettet. Ytringsrommet bør ha plass til et hypotetisk worst case scenario.»

LES OGSÅ: Rasisme til torgs

LES OGSÅ: Dette er bare usmakelig

Det er legitimt å kritisere islam. Religionskritikk og en åpen diskusjon om innvandringsspørsmål er ikke bare lov, det er viktig. Men med sine uttalelser undergraver Thorsen både sin egen og Sians troverdighet. Han avslører selv at det ikke stemmer at de bare driver demokratisk informasjon og forsvarer menneskerettighetene.

Vi er enig med ordfører Rita Ottervik som kaller det usmakelig å plassere markeringen så tett opp til 22. juli. I mai skrev Thorsen at «Arbeiderpartiet er det parti som bærer størst skyld for den katastrofale islamimporten og dens ødeleggende effekt på velferd, økonomi, sikkerhet, fred og frihet for nålevende og fremtidige nordmenn». Dette forsterker det uheldige i at Sian legger markeringen sin tett opp til 22. juli, da terrorangrepet var rettet mot nettopp Arbeiderpartiet.

Vi forsvarer ytringsfriheten men deler likevel formannskapets ønske om å flytte demonstrasjonen fra Torvet. Sians metode for å få oppmerksomhet er særlig å trigge grupperinger som tyr til vold og fysiske konfrontasjoner, der dette igjen tiltrekker seg nysgjerrige tilskuere. Vi vil sterkt oppfordre til å snu ryggen til eller boikotte arrangementet og unngå at verken SIAN eller mobben får bensin på sine provokative bål.

Vi må avvise Sians aggressive og fiendtlige språkbruk. Det er det som er å verne om vår kultur og våre verdier.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Skrive for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!