Diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering eller kjønnsuttrykk skal ikke aksepteres. Våre skoler burde også å markere Pride i løpet av juni som et ledd i holdningsskapende arbeid, skriver debattanten. Bildet er fra Trondheim Pride 2017.  Foto: Marianne Tønset

Etterlysning – «Pride month»?

Hvert år, verden over, feires det i juni «Pride month» eller regnbue måned på godt norsk. Pride er feiring av skeiv kjærlighet og kjønns- og seksualitetsmangfold. Pride synliggjør grupper som bryter med normer for kjønn og seksualitet, markerer samhold, solidaritet, respekt og toleranse og uttrykker alles rettighet til fritt å velge sin egen identitet.

LES OGSÅ: Mitt største ønske var å være normal

På Facebook markeres støtten til Pride fra privatpersoner, næringsliv, organisasjoner og sportsklubber med å ha regnbueflagget i sitt profilbilde. Andre uttaler tydelig som Norges idrettsforbund at de fronter idrettsglede for alle, og i juni feirer de mangfold og kjærlighet. Vipps har fått regnbueflagg ved overføring av penger og mange flere er tydelige i sitt uttrykk at de støtter Pride.

LES OGSÅ: Jeg elsker kroppen min!

I Oslo er regnbueflagget heist på flaggstengene på skoler og andre offentlige bygninger. Oslo kommune mener dette er med å synliggjøre kommunen som en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass som støtter opp om kolleger, uansett kjønn, seksuell orientering, etnisitet eller religion. Når jeg går rundt i Trondheim i juni, er det ikke mange regnbueflagg å se, hvorfor ikke?

Jeg savner at Trondheim kommune også er med på å feire Pride i juni sammen med resten av verden. Jeg vet at Trondheim Pride har festival i september, noe som er helt supert. Det kan ikke bli for mye fokus på kampen for et mer inkluderende samfunn. Men jeg etterlyser at Trondheim kommune tar et aktivt grep og markerer Pride month og sier klart og tydelig at Trondheim er en by der alle innbyggere skal ha rett til å leve gode og trygge liv som fullverdige og frie mennesker.

Diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering eller kjønnsuttrykk skal ikke aksepteres. Våre skoler burde også å markere Pride i løpet av juni som et ledd i holdningsskapende arbeid; det er en menneskerett å være den man er og elske den man vil. Happy Pride month!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe