Ukas gjest: Bendik Rognes

Bendik koste seg med gutta boys. Det snudde opp ned på alt. Nå vil alle ha en bit av han

I ukas Omadressert møter vi mannen som har vært på alles lepper de siste ukene, Bendik Rognes (23) fra Trondheim.

- Nå er laksesesongen i gang, og det fiskes hardt med mark og dupp for å lande storfangsten.

- Følg smittevernreglene.

- Jeg sier ikke noe som jeg ikke kan stå for.

Dette er bare en knapp brøkdel av sitatene Bendik Rognes kommer med i podkasten Omadressert som du kan høre på ved å trykke på bildet øverst.

Det startet med et intervju i Adresseavisen hvor han var kritisk til vurderingen av skjenkestopp. Rognes mente det måtte være mulig å gå ut å kose seg med gutta boys, og la til at han og kompisene bidro til at utestedene holdes åpne fordi gjengen la igjen masse laks.

Det skapte til dels sterke reaksjoner, men ikke mer enn at Rognes igjen denne uka – før politikerne skulle bestemme ny forskrift – tok til orde for en ny kurs i koronahåndteringa fra dem som bestemmer i Trondheim. Flere – både kommunetopper og andre- har gitt Rognes støtte i mange av hans ideer.

I ukas Omadressert får vi blant annet høre 23-åringen fortelle om hva som skjedde natta og dagen etter "gutta boys"-saken ble trykket. Han forteller om mediehypen, haterne og deler sine tanker om koronatiltakene.

Han snakker også om søknaden han sendte Paradise Hotel i fjor, og om det å være i 20-årene under koronaen.

Mandag var Bendik Rognes den femte mest nevnte på Twitter i Norge. Blant annet var det et ønske om å få høre han si: sorry mac, this is not working, som han uttalte til Adresseavisen om koronareglene som gjelder i byen nå.

Det ønsket oppfylles her.

Og sist, men ikke minst, han anbefaler noe som aldri noen har tenkt på å anbefale før.

HØR på podkasten ved å klikke på bildet – eller gå inn der du vanligvis lytter til podkast for å høre og abonnere (f.eks. Acast, Spotify, iTunes)

I ukas Omadressert er Bendik Rognes gjest hos programleder Roy Tommy Bråten, politisk redaktør Siv Sandvik og kulturkommentator Terje Eidsvåg.  Foto: Adresseavisen