Streiken blant sykepleierne ble stoppet av tvungen lønnsnemnd på grunn av helsefare ved forbrenningsanlegg.  Foto: Privat

Lønn løser ikke alt, men det løser overraskende mye

Når UNIO streiker, handler det om at grunnmuren i samfunnet må sikres, det lønner seg for alle. Lønn løser ikke alt, men det løser overraskende mye. Som samfunn tåler vi ikke å miste en sykepleier til, eller en lærer for den saks skyld.

LES OGSÅ: – Vi er veldig skuffet og provosert

Da blir dette for dumt, KS og arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen. At en lærer- og sykepleierstreik som er ført langt innenfor det forsvarlige, stanses på denne måten. Ved å skyve en søppelhaug (!) foran seg hele veien til tvungen lønnsnemnd? Streikeretten er en viktig institusjon og den eneste formelle muligheten vi som arbeidstakere har til å ta til motmæle, og den benyttes kun når det er ytterst nødvendig. Som nå.

NSF som organiserer sykepleiere har i praksis en nokså svekket reell streikerett gjennom arbeidets art. Det vi gjør handler om, og er, liv og helse. Det er i seg selv et utfordrende utgangspunkt for streik. Det å bli vitne til at streiken tas til tvungen lønnsnemnd der uttaket av sykepleiere ser ut til å ha vært presist, edruelig og beskjedent er på kanten til surrealistisk (strålende levert streik Ingrid og Mia, Torbjørn med flere).

Det triste er at det lite trolig vil bøte på rekrutteringsproblemene KS står i opp til øra, når det gjelder sykepleiere til kommunale helsetjenester. Tallet 7000 er brukt som gyldig mangeltall og baserer seg i hovedsak på sykepleierstillinger som er ubesatt tre måneder etter utlyst stilling. Tallet sier ingenting om skjevheten mellom de to hovedarbeidsgivergruppene for norske sykepleiere. I kampen om å få sykepleieren er jeg redd kommunene sakker (ytterligere) akterut i konkurranse med sykehusene.

LES OGSÅ: – Lønna må opp – vi kan ikke vente lenger!

For hvorfor skal en sykepleier egentlig velge kommunehelsetjenesten som arbeidsplass når betingelsene er systematisk dårligere? Det starter med lavere grunnlønn, fortsetter med halve ubekvemstillegg og toppes med beintøffe turnus- og arbeidstidsordninger. Det skjæres til beinet når det gjelder grunnbemanning, andelen ubekvemme vakter og «quick returns» er for høy til å stå igjennom en helt arbeidsliv.

LES OGSÅ: Eksperter tror ikke Unio får mer

Sykepleiere er en kompetent og oppegående arbeidstakergruppe, de ser, de vet og de handler. Det tror jeg KS og kommunene vet. Hvorfor tar dere ikke grep og bruker de mulighetene og virkemidlene som tross alt finnes i et lønnsoppgjør? Hvorfor fortsetter dere på dette viset?

Med denne siste manøveren (søppelhaugen) er jeg redd KS selv er med på å dytte sykepleiere over til en annen arbeidsgiver eller i verste fall ut av yrket. Det taper vi på når du blir kreftsyk, glemsk, gammel eller deprimert. Tror vi alle angrer sammen med KS og ministeren, når neste pandemi kommer, for den kommer.

Teksten har tidligere stått på innsenders Facebook-side.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

Hør også: Kampen om trønderbenken 4 juni