Gjest: Restauranteier Daniel Johansson er mildt sagt irritert over skjenkeforbudet. - 15 meter fra uteserveringa er det full fest, men vi får ikke selge alkohol. Hårreisende, sier han.

- 15 meter fra uteserveringa er det full fest, men vi får ikke selge. Hårreisende.

Han er svensk, han er kokk og han er förbannad. Daniel Johansson driver tre restauranter i Trondheim, og i Ukas Omadressert bjuder han på.

Etter at politikerne mandag vedtok skjenkeforbud, og flere andre tiltak for å få ned smitten i Trondheim, ser flere rødt.

– 15 meter unna uteserveringa vår på Lille Skansen er det 300 folk som koser seg med øl. Det er full fest. Men vi får ikke selge. Det er hårreisende. Jeg var også på Korsvika, og der er det fullt kaos, sier en mildt sagt oppgitt Daniel Johansson.

Han er daglig leder på Lille Skansen, Rockheim Panorama og Ila brainnstasjon. De to sistnevnte er korona-stengt, mens driften på Lille Skansen går så normalt som den kan gå i disse dager.

Men etter at skjenkestoppen igjen kom på mandag har han fått nok. I podden legger han ikke noe imellom, og det er flere som får passet påskrevet med både én og to tirader fra svensken som kom til Trondheim i 2001.

LES OGSÅ: – Våre ansatte gråter og er fortvilt. Det må finnes andre muligheter

Johansson er også en mildt sagt ivrig fotballsupporter, og det passer jo bra med et EM som starter neste uke. Men ettersom Norge ikke er med, er ikke studio like entusiastisk …

Men Sp's – i alle fall noen i Sp – forslag om OL i Norge skaper mer entusiasme. Også for svensken, selv om han altså – som sin landsmann fra 1988 – lett kan si "Jag är inte besviken – jag är förbannad" om behandlingen han mener restaurantbransjen i byen får.

I tillegg får dere blant annet høre en "ydmyk" politisk redaktør Siv Sandvik, og en kulturkommentator som drar fra i Mozartkule-konkurransen mot nevnte Sandvik.

HØR på podkasten ved å klikke på bildet – eller gå inn der du vanligvis lytter til podkast (f.eks. Acast, Spotify, iTunes)