Trondheim, 12.08.2020. Arve Svardal, lærer og tillitsvalgt i Utdanningsforbundet. Charluttenlund videregående skole forbereder seg på å ta i mot 1200 studenter. De er godt forberedt på å hindre smitte av korona. Foto: Roar Blåsmo-Falnes .  Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Politikernes mot og feighet

Vi har politikere som på alvor og med rette mener at vi skal la verdifull olje og gass bli liggende ubrukt, la bilen stå og at vi skal spise planter i stedet for kjøtt av og til. Vi har politikere som de siste tiåra med rette har endra sitt syn på homofili og som nå våger å forholde seg til et mangfold av identiteter knytta til kjønn og seksualitet.

LES OGSÅ: KS må ta ansvar - verdsett jobben vi gjør i form av lønn!

Vi har politikere som oppretter utenlandske militærbaser på norsk jord og ivrer for at politiet skal bære våpen. Sannelig er det tak i politikerne våre! Hui, hvor det går! Disse grensesprengende politikerne står nå og sier at Norge ikke kan lønne sine sykepleiere og lærere anstendig, selv om skole- og helsesektoren sliter med å få tak i kompetente folk. Vi vil gjerne, sier politikerne, men det er umulig å gjøre noe med lønna.

LES OGSÅ: Innlegg fra AUF om streiken: Første steg på en lang vei

LES OGSÅ: Streik: Fordi vi «fortjener» det? Debatten raser når man bare leser titler

Vi kan sikkert få vedtatt at lærerne bærer våpen og at ungdommene ikke skal lære historie i norsk skole. Og vi kan bestemme at helseforetakene skal kjøpe inn absurd kraftige helikoptre og at man skal tilby aktiv dødshjelp. Dette skal vi få til. Det er bare lønna det er umulig å gjøre noe med. Ja, de offentlige ansattes lønn, altså. Vår egen lønn vedtar vi selv, for noen må jo styre dette landet.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Skrive for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!