Omadressert: Kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim er ukas pod-gjest. Hør henne blant annet snakke om hvor skittlei hun er av korona.Kreditering: Foto: Adresseavisen

Åpenhjertig kommuneoverlege Tove Røsstad: – Jeg er skittlei

Hun har vært avbildet og sitert omtrent daglig siden 12. mars i fjor, kommuneoverlege i Trondheim Tove Røsstad. Hun er gjest i ukas Omadressert.

Onsdag vedtok politikerne i Trondheim ny smittevernforskrift. Mens tiltakene lettes nasjonalt, må Trondheim vente før det skjer. For med høye smittetall etter flere utbrudd må Røsstad igjen advare byens innbyggere.

Les også: Ordfører Rita Ottervik ber folk være forberedt på ytterligere innstramminger.

I Omadressert kommer hun med avsløringer om hva som havnet i hennes messenger-boks fra mannfolk rett etter at pandemien var et faktum i mars i fjor. Hun snakker om våryrheten som har ført oss inn i smitteutbruddet som nå er. Og om stortingsvaksinen som fikk kommuneoverleger fra hele landet til å hisse seg opp. Uten å avsløre for mye.; det gjør ikke Røsstad, som i podkasten forklarer hvorfor ikke.

HØR på podkasten ved å klikke på bildet – eller går inn der du vanligvis lytter til podkast (f.eks. Acast, Spotify, iTunes)

Det var altså i forrige uke det ble kjent at 500 vaksinedoser settes av til Stortinget, Høyesterett og nøkkelpersonell i departementet med samfunnskritiske oppgaver. Det ble det kok av gitt. Men er det bare sutring fra lærere og helsepersonell?

Ikke mindre kok blir det av at flere i regjeringen sier nei til tilbudet. Og det som får panelet til å riste ekstra på hodene - med og uten hår - er at selveste helseministeren, Bent Høie, er en av neifolka.

– Snakk om å stå sammen i regjeringen. Eller ikke, slås det fast.

Og du får selvfølgelig gode anbefalinger, og en aldri så liten historie, en tragisk historie, fra det som skjedde i Bymarka for nøyaktig 230 år siden.


Kampen om trønderbenken Øyvind Håbrekke (KrF)Kreditering: Rune Petter Ness