Vi vil få økt støv- og støyforurensning, noe som MDG glatt overser som et miljøproblem, skriver debattanten. Bildet viser MDGs Ask Ibsen Lindal.  Foto: Morten Antonsen

MDGs utstrakte hånd er et knyttneveslag

Det MDG kaller en utstrakt hånd for å få løst Trondheims godsproblem, er et til knyttneveslag mot beboermiljøet på Heimdal.

MDG tilfører ikke saken noe nytt, men gjør den enda mer mer uhåndterbar med å legge inn et premiss for en gjennomkjøringsterminal, som i såfall vil gjøre enda større innhogg i Heimdals boområdet, og som vil bli enda dyrere en først antatt.

LES PÅ MN24: Forslag for å løse godsfloken

Det er en stor satsning på Heimdal som fremtidig bområde for store deler av byens befolkning, og det planlegges hundrevis av nye leiligheter i dette området, bl.a på Kattemskogen som ligger kloss inntil dagens terminal. Det vil være temmelig bakstreversk å legge en større godsterminal med svært få muligheter for utbygging i fremtiden på et slik sted.

Skrive for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Heggstadmoen egner seg ikke som byens godsterminal, fordi det blant annet vil medføre alt for store konsekvenser for nærmiljøet, både for oss som bor her nå, og fremtidig beboere. For oss som bor på Heimdal virker det som om miljøproblemet skal flyttes hit. Vi vil få økt støv- og støyforurensning, noe som MDG glatt overser som et miljøproblem. Det vil også bety økt trafikk med mer utslipp i nærheten av store bomoråder. Dette er heller ikke en viktig miljøsak for MDG, virker det som.

Det er selvfølgelig ikke vanskelig å være enig i at det er en miljøgevinst å få gods over på elektrisk jernbane, men hvorfor skal nærmiljøet på Heimdal måtte betale prisen for dette?

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!