Personer i kontaktyrker, som barnepass, kollektivtransport, transport og handel, bør komme inn etter risikogrupper og omsorgspersonell, men før andre grupper, mener Ismail Elmi.  Foto: Kjell A. Olsen

La servicepersonell få gå foran i vaksinekøen

Jeg ønsker å fremheve yrker som sjåfører, servitører, skolepersonell, butikkansatte og studenter i vaksinasjonskøen i henhold til risikogrupper og helsearbeidere. I tillegg til risikogrupper, som eldre og helsepersonell, er turen kommet til mennesker som møter mange mennesker på jobben og ikke er i stand til å jobbe hjemmefra.

LES OGSÅ: Skjevfordeling? Bare ordet er nok til at vi blir forbanna

Personer i kontaktyrker, som barnepass, kollektivtransport, transport og handel, bør komme inn etter risikogrupper og omsorgspersonell, men før andre grupper. De trengs for at samfunnet skal fungere. Det er ikke urimelig at de som har store muligheter til å være hjemme, må vente i vaksinekøen til de som må gå på jobb og møte mange mennesker der. Samtidig har jeg ingen ferdig løsning for hvordan koordinering ville bli organisert mer konkret, og hva kriteriene vil være i andre henseender for å skaffe plass senere i køen, men tror ikke det ville være umulig å løse.

  • LES OGSÅ KARI HOVDE: For mye dyrking av misnøye
  • LES OGSÅ KARI LØVENDAHL MOGSTAD: Litt for kult om psykisk uhelse og møkkaliv
  • Myndighetene holder seg til fire faser: Først kommer eldre og ansatte i spesielle boliger og i hjemmetjenesten. Dette inkluderer også slektninger som bor sammen med eldre i den kategorien. I andre fase er resten over 70 år, pleiepersonell som jobber tett på pasienter, funksjonshemmede og ansatte som hjelper dem.

    Fase tre inkluderer andre mellom 18 og 69 år som tilhører en risikogruppe og fase fire voksne som ikke er i noen risikogruppe. Uansett sender jeg et varm hilsen til alle som jobber frontlinjen i dette landet Norge.

    Følg Adresseavisen Meninger på Facebook