Ansatte i Udelt deler NTNU-rektor Anne Borgs brkymring for ensomme studenter. De har derfor et forslag.  Foto: Richard Sagen

En felles dugnad for våre fremtidige kolleger?

Udelt AS er en liten bedrift med fire ansatte. Vi syntes det var ubehagelig og trist å lese artikkelen i Adressa den 26.04 om ensomme studenter. Når 50 prosent av studentene i Trondheim kjenner på ensomhet og 15 prosent har hatt selvmordstanker, er det åpenbart for oss at vi i arbeidslivet bør hjelpe til. Dette er våre fremtidige kolleger. I Udelt diskuterte vi om vi kan gjøre noe for studentene som sliter.

Steinar Noem og kollegene i Udelt oppfordrer andre bedrifter til en dugnad for å hjelpe ensomme studenter.  Foto: Privat

Vi innser at det Udelt kan bidra med er svært lite, men vi har i alle fall identifisert to konkrete tiltak som kanskje kan bidra litt:

LES OGSÅ: 46 690 norske studenter sliter med alvorlige psykiske plager, viste undersøkelsen i 2018

  • Å tilby sommerjobb for tre studenter, hvor studentene skal lage en «proof-on-concept» for en produktidé vi har.
  • Å invitere interesserte studenter til faglig og sosial prat, hvor vi for eksempel kan fortelle om vårt litt «sære» domene, og hvordan det er å jobbe i arbeidslivet.

Når vi også leser i Adressa at det er en stor mangel på sommerjobber, føler vi at vårt tiltak er enda mer relevant. (For ordens skyld, vi hadde ikke tenkt å tilby sommerjobber i utgangspunktet, men synes at dette tiltaket er en god investering.) Et dilemma er å nå ut til den riktige 50 prosentene, og 15 prosent av studentene. Det hjelper lite å tilby jobb til den halvdelen som ikke sliter under pandemien. Derfor har vi etablert kontakt med NTNU, og håper at de kan hjelpe oss med å finne riktige kanaler inn til de «riktige» studentene.

LES OGSÅ: Australske Jodi trodde hun måtte feire jul alene, men så skjedde det noe

Vi ønsker med dette innlegget å oppfordre andre bedrifter og organisasjoner i vår egen sektor (som er IT og IT i helsesektoren) og andre sektorer til en dugnad for å ta vare på våre fremtidige kolleger og medarbeidere. Vi oppfordrer også til å ta kontakt med NTNU slik at de kan hjelpe dere med å nå ut til de riktige studentene.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook