Markus Henriksen ned som stopper kan dette RBK-laget bli farlig gode. Åge har noe stort på gang!  Foto: Kim Nygaard

Rosenborg har noe stort på gang

Etter fire treningskamper mot Raufoss, Ranheim, Tromsø og Kristiansund kan vi se konturene av noe stort på gang gitt at progresjonen fortsetter! Forbedringspotensialet er der, men RBK har en positiv utvikling. Det er noe solid defensivt og maskinaktig over dette laget.

LES OGSÅ: I år blir det feil å snakke om gull

Det er flere fremskritt. Presspillet har blitt bedre. De er flinkere til å stå høyt når de må og falle av når det er nødvendig. De fysiske forutsetningene er bedre enn på svært lenge. Løpskraften og intensitetsløpene er tilbake på Roar Strand-nivå. Det er nødvendig for å gjennomføre den typen kollektivt presspill som RBK ønsker.

LES OGSÅ: Har ikke fått gjort som vi ønsker

Vending av spill motsatt-diagonalt er tilbake og gjør RBK vanskeligere og mer uforutsigbare å forsvare seg mot. Men det er også forbedringspotensial. Hurtig igangsettelse når motstanderen er i ubalanse må bedres. Etter corner imot må keeper kaste over ledd og en fast angrepsspiller må fosse på løp fremover.

Med Per Ciljan Skjelbred tilbake og Markus Henriksen ned som stopper kan dette RBK-laget etterhvert som de spiller på seg selvtillit og samhandling, bli farlig gode. Åge har noe stort på gang!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe