Skattebyrden har faktisk blitt snudd opp ned og de rikeste har betalt en mindre del av inntekten sin i skatt enn vanlige folk. Det er prioriteringen Frp har gjort, skriver Ap-kandidatene.  

Ap svarer Frp: Nå er det vanlige folk sin tur

Dette er et svar på Frps utfordring til Ap om skatter og avgifter.

Fremskrittspartiet har hatt finansministeren i syv av de siste åtte årene. I løpet av denne perioden har avgiftene økt med svimlende 6,3 milliarder kroner. Det er innført avgifter på sukker, på poser og på flyseter. Samtidig har det blitt dyrere å ha barna i barnehagen og det er satt verdensrekord i innkreving av bompenger. Vanlige folk har rett og slett fått mindre å rutte med de siste åtte årene, samtidig som de rikeste har fått skattekutt i millionklassen. Skattebyrden har faktisk blitt snudd opp ned og de rikeste har betalt en mindre del av inntekten sin i skatt enn vanlige folk. Det er prioriteringen Frp har gjort. Arbeiderpartiet vil prioritere annerledes.Arbeiderpartiet går til valg på at alle som tjener under 750 000 kroner i året skal få redusert inntektsskatt. Fire av fem nordmenn vil altså få lavere skatt med Jonas Gahr Støre som statsminister. Det er politikk for vanlige folk. For pensjonister, sykepleiere, elektrikere og lærere. Samtidig skal vi doble fagforeningsfradraget fordi vi vet at et organisert arbeidsliv er det beste verktøyet for å holde lønna til vanlige folk oppe og forskjellene nede. I løpet av Frps regjeringsperiode har de sørget for at de rikeste sitter igjen med en stadig større del av kaka. En rettferdig skattepolitikk må bygge på prinsippet om at de med de bredeste skuldrene må bære den tyngste børa. Derfor mener Arbeiderpartiet at de rikeste må betale mer skatt sånn at vi kan fortsette å gi ulike mennesker like muligheter gjennom verdens beste velferdsstat.

I 1887 ble Arbeiderpartiet grunnlagt av arbeidere som så styrken i samholdet og i fellesskapet. Av vanlige folk som på tross av at de ikke var helt like mente at de fortjente like rettigheter. Denne historien har Arbeiderpartiet alltid hatt med seg. Helt siden gjenreisningen etter krigen, gjennom oppbygging av velferdsstaten og frem til i dag har Arbeiderpartiet alltid tatt kampen for rettferdig fordeling og like muligheter for alle. Det skal vi også gjøre når vi i september flytter inn i regjeringskontorene og Jonas Gahr Støre blir statsminister. Da skal det igjen være vanlige folk sin tur!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Skrive for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!