OmAdressert 29. april: Programleder Roy Tommy Bråten, politisk redaktør Siv Sandvik og kulturkommentator Terje Eidsvåg oppsummerer nyhetsuka.

– Skal Reitan ta over hele byen, eller?

Mens noen - hvis man er heldig - får etternavnet sitt på en fotballdrakt, får én det på taket av Samfundet. Er det rett? Vi tar debatten, ser på abortstriden og hyller en norsk serie.

Ukas Omadressert kan ikke unngå å diskutere det vi egentlig ikke trodde skulle bli vårens heteste potet; abort. Norge har i dag selvbestemt abort til og med 12. svangerskapsuke. Men det vil flere partier endre på, og kokepunktet kom på sitt høyeste med SVs vedtak om selvbestemt abort til uke 22.

Politisk redaktør Siv Sandvik mener det er et paradoks at KrF, som tidligere var det eneste partiet som ville endre loven, nå heller vil framstille seg som den fremste forsvareren av dagens lov.

LES KOMMENTAREN: Abortsaken kan redde skinnet til Ropstad for andre gang

På toppen av Samfundet

Tidligere i uka ble det kjent at Reitan og Samfundet skal samarbeide. Det betyr at Reitan går inn med 15 millioner kroner til nybygg, i tillegg til flere planer om samarbeid. Reitan får også reklameskilt på taket av Samfundet, logoen på diverse materiell, billetter og arbeidstøy og vil også sette sitt preg på noen av lokalene i nybygget.

Spørsmålet vi stiller er om det er rett av Samfundet, og om det er bra at Reitan eier enda en del av byen.

Kulturkommentator Terje Eidsvåg er uansett klar på at Odd Reitan ikke samarbeider med Samfundet fordi han er en filantrop.

Eidsvåg – sjeldent nok til han å være – tar også rennefart og hyller en norsk serie. I tillegg blir det litt prat om legenden Arve Opsahl. Utrolig nok er det ikke alle i panelet som er enig med programleder Roy Tommy Bråten i hans omtale av komikeren som døde i 2007.

HØR på podkasten ved å klikke på bildet – eller går inn der du vanligvis lytter til podkast (f.eks. Acast, Spotify, iTunes)