«Jeg satt jo og grein mye gjennom begge sesongene, da»

- Jeg var så emosjonelt utladet da jeg var ferdig. Jeg skreik i åtte timer! sier en av Saupstad Calling-damene. Terningkast? Mellom fire og fem.

Gjengen i Saupstad Calling har sett den populære råneserien på NRK. Nergiz Tahtaci (18), Maria Eriksen Storrø (18) og Meva Hazan Aydilek lager podkast med kritikk og samfunnsdebatt – og i dag er tema serien som handler om rånemiljøet i Bø.

De tre damene har binge-watcha åtte timer for å fortelle deg blant annet hva de mener om skildringa av dette ungdomsmiljøet.

- Jeg satt jo og grein mye gjennom begge sesongene, da, sier Maria Eriksen Storrø.

- Jeg var så emosjonelt utladet da jeg var ferdig. Jeg skreik i åtte timer! Det traff ting jeg har gått gjennom selv. Serien er veldig bra, men jeg kunne ønske de gikk mer i dybden på noe, sier Storrø.

HØR HELE PODKASTEN HER:Temaet er blant annet mestring og press, mener trioen.

- Å være sivilingeniør versus bilmekaniker, liksom. Flere følte på at de var utenfor samfunnet. Det er mange som kan relatere seg til dette, det at man føler seg utenfor fordi man ikke er ordentlig nok, sier Meva Hazan Aydilek.

Eriksen Storrø avslører at hun faktisk vært med på noe råning i Trondheim og rundt byen.

- Hvor da? Tiller XXL? Ja – jeg ser dem jo der hele tiden! utbryter Aydilek.

Jentene – og NRK-serien – kommer også inn på mer alvorlige tema, som selvmord, ensomhet og mental helse. Hør på hele podkasten HER! Du kan lese mer og se Rådebank på NRKs nettsider.

Her kan du høre tidligere episoder av Saupstad Calling (ekstern lenke)

«Saupstad Calling» er en podkast med kritikk og samfunnsdebatt. 18-åringene fra Saupstad besøker og vurderer aktuelle kunst- og kulturuttrykk, og reflekterer over disse. Podkasten ble lansert i fjor høst av kulturplattformen «Anna&Azra bretter opp ermene». Denne våren vil Adresseavisen publisere flere episoder i samarbeid med Anna & Azra. «Saupstad Calling» blir støttet av Fritt ord.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Skrive for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!