Meva H. Aydilek og Maria Eriksen Storrø har opplevd utstillingen «Nets of Hyphae» i Kunsthall Trondheim.

- Jeg skjønte med én gang at dette skulle bli en annerledes opplevelse

Abortkamp, kvinners status og menn som slipper billig unna. Meva Hazan Aydilek (18) og Maria Eriksen Storrø (18) har vært på kunstutstilling - og også hørt lyden av sopp.

- Sopp, ja! Neei, så spennende da…, tenkte Maria i sitt stille sinn da hun først hørte om tema for utstillingen «Nets of Hyphae» i Kunsthall Trondheim

- Jeg skjønte med én gang at dette skulle bli en annerledes opplevelse, sier Meva i dagens episode av «Saupstad Calling».

Saupstad Calling: Meva og Maria fikk aha-opplevelser og sterke inntrykk i Kunsthallen. «Saupstad Calling» er en podkast med kulturkritikk og samfunnsdebatt.   Foto: Privat

Inntrykkene er mange og sterke etter å ha sett utstillingen, laget av kunstner Diana Policarpo.

- Utstillingen er politisk, også. Den handler om abortrettigheter og kvinners frihet når det gjelder deres egen seksualitet, sier Meva, og henviser til at sopp ble brukt som rus og alternativ medisin.

Meva og Maria sorterer inntrykkene, og diskuterer både heksestempling av kvinner, kontroll over egen seksualitet og menn som slipper billig unna mensen, p-piller og barnefødsler.

Meva Hazan Aydilek  Foto: Privat.

- Sykt urettferdig, sier Maria:

- Jeg blir provosert! Jeg vil at de også skal føle at det er en påkjenning å være det man er. Hvis menn hadde hatt mensen, hadde de betalt for tamponger og bind? Nei, det tviler jeg på!

Hør hele diskusjonen i podkasten i vinduet over.


Hør Saupstad Callings Meva, Maria og Nergiz snakke om Romeo og Juliet, metoo, kjærlighet: - Hvis kjærligheten er sterk, tror jeg man kommer over det meste!

Her kan du høre tidligere episoder av Saupstad Calling. (ekstern lenke)

Saupstad Calling: Meva Hazan Aydilek, Nergiz Tahtaci og Maria Eriksen Storrø med aktuelle diskusjoner   Foto: Mariann Dybdahl

«Saupstad Calling» er en podkast med kritikk og samfunnsdebatt. 18-åringene Meva Hazan Aydilek, Nergiz Tahtaci og Maria Eriksen Storrø fra Saupstad besøker og vurderer aktuelle kunst- og kulturuttrykk, og reflekterer over disse. Podkasten ble lansert i fjor høst av kulturplattformen «Anna&Azra bretter opp ermene». Denne våren vil Adresseavisen publisere flere episoder i samarbeid med Anna & Azra. «Saupstad Calling» blir støttet av Fritt ord.