Jon Gunnes hilser gjerne flere ingeniører inn på Stortinget, men mener ikke Kina er noen god modell.  Foto: NTB / Scanpix

Ingeniør Gunnes: Gjerne flere ingeniører på Stortinget

Otto Skovholt spør om hvor det ble av ingeniørene på Stortinget i fredagen avis. Jeg er stortingsrepresentant og er ingeniør. Før jeg ble heltidspolitiker i 2007, jobbet jeg 28 år som ingeniør i forskjellige bedrifter innenfor kraftforsyningen. Ingeniørutdanningen og jobberfaringen har vært svært verdifull for mitt engasjement i politikken. Kommunalråd i Trondheim i ti år og foreløpig over tre år som stortingsrepresentant.

LES OGSÅ: Trenger vi yrkespolitikere?

Det har vært fint med flere ingeniører i norsk politikk, men at vi skal «herme» etter Kina, vil jeg sterkt fraråde! Norge er verdens beste land å bo i, og vårt demokratiske styresett vil jeg ikke forandre. Frie valg på flere nivå, ytringsfrihet, parlamentarisme og meningsbrytninger mellom faglig kompetanse og politikk er suksessoppskriften. Jeg ser ikke at Kina har noe av dette! Likevel er jeg enig med sivilingeniør Skovholt om at flere ingeniører bør engasjerer seg i norsk politikk og det kan berike norsk politikk, men de må velges ved valg!

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook