Sokneprest Lise Martinussen forstår godt konfirmanter som savner muligheten for konfirmasjon.  Foto: Terje Svaan

Takk, Åste og Natali! Vi ber myndighetene om åpnere kirke

Kjære Åste og Natali, takk for leserinnlegg i Adresseavisen angående utsatt konfirmasjon pga. korona restriksjoner. Vi er også oppgitt over at noen grupper prioriteres over andre i den situasjonen som samfunnet nå er i. Sentrale helsemyndigheter har bestemt at det kun er lov med ti personer per seremoni i kirkene, med unntak av gravferder. Og det enda de fleste kirkene både har fastmonterte seter og er store nok til å romme langt flere.

Dette berører konfirmanter, dåpsfamilier og andre grupper som har kirka og gudstjenesten som en viktig del av livet. Nå ber vi myndighetene om å se på saken en gang til.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook