Synes voksne at åpne pol er viktigere enn konfirmasjon, spør to konfirmanter i dette innlegget.   Foto: Stian Lysberg Solum

Konfirmasjon er viktigere enn åpne pol

Mange konfirmanter er irriterte for at konfirmasjonen deres blir utsatt. Når ble det viktigere at voksne mennesker får drikke og kjøpe alkohol, istedenfor at ungdommen får ha konfirmasjonen sin? Hvorfor får voksne viljen sin når de synes noe er urettferdig? Hvorfor må ungdommen leve etter alle koronaregler, men ikke voksne?

LES OGSÅ: Helsedirektøren, Vinmonopolet og alkoholavhengighet

Ungdom mener det er urettferdig at fordi det er mye smitte i enkelte kommuner, skal det gå utover resten av kommunene. Konfirmasjon er én gang i livet, og skal være en viktig dag for dem som er unge. La de kommunene uten smitte få gjennomføre konfirmasjon på opprinnelig tidspunkt.

Vi har levd med disse reglene i et år nå. La kommunelegene bedømme for sin kommune! Konfirmasjonen var det ene vi gledet oss til gjennom disse tunge tidene, men tydeligvis er vinmonopolet viktigere.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook